Italjet Buccaneer 250i Caferacer Custom | Full Review | Part 2 Vlog Caferacer

Italjet Buccaneer 250i Caferacer Custom | Full Review | Part 2 Vlog Caferacer

Video kali ini adalah full review pandangan aku tentang Italjet Buccaneer 250i yg telah di custom ke caferacer style.

For more Italjet Buccaneer 250i video —- https://youtu.be/Ld8qdHibMMY

_____

Support and Subscribe my channel : https://www.youtube.com/channel/UCI3PH4r93uWzXE8dWfaTxYg?view_as=subscriber

Want to see more on the Kerkus Bike Building process visit my website :
https://kerkuscycle.wordpress.com/

Im also active on Instagram, check it out and follow me :
https://www.instagram.com/rockersracer/

Lets connect on facebook, I’m very friendly :
https://www.facebook.com/rockers.racer.5

Also follow and support my Facebook page:
https://www.facebook.com/Kerkuscycles/
https://www.facebook.com/azakerkus/

Any enquiry, suggestion, proposal, collaboration please contact me here:
kamarulazahar0@gmail.com

Thanks! Rock & Ride!

Readers Comments (50)

  1. Tumoang tanya. Ada tak kedai yg bro recommend nak beli motor ni

  2. Assalamualaikum bang motor cafe racer ni sesuai ke tuk daily use semoga murah rezeki bang👍

  3. Review CMC daytona 250 cafe racer plak please

  4. Nice👍

  5. PKYamunathiran Parthippen February 16, 2021 @ 9:40 pm

    Iam bucca user too… The feel is good bcz of sound, enjin, retro look n fuel injection. But parts kat dalam low quality bcz of china made. Battery, rectifier, starter, plug cepat rosak. Seat tak kalis air. Fuel tank capacity dalam description tulis 14l tapi sebenarnya 9l. However i really love my bucca.

  6. Muhamad Helmi Hamzah February 16, 2021 @ 9:41 pm

    Mahal Tak nk layan cafe racer

  7. adoi jatuh cinta suda

  8. Salam bro..
    Baru terjumpa video ni. Bagus. Well done.
    Komen saya….
    Enjin moto ni sama ngan moto Yamaha Virago 250 dan Keeway Dorado 250 tanpa cover chrome atas cam head.
    Dan..saiz tayar belakang tak susah nak cari. Ia sama ngan tayar belakang Jaguh.
    Tq. 😁

  9. Farhan Kamaruzaman February 16, 2021 @ 9:42 pm

    Klu sye owner sye kasi basuh moto b4 wat review. Hehe. Anyway nice

  10. Lagi lawa kalau pakai clubman handlebar kalau nak pakai triple tree ngan fork standard. Pakai clip on nampak pelik ada bonjol handle clamp yang lama tu.

  11. Nice review bro .kipidap👍
    Nti next tlg review gpx gentleman 200 bruh..tq

  12. Intro bangunan Tun Daim. Hotel Element

  13. Salam bro, ada any info about rim tubeless yang boleh slot in this bike tak? If ada do share me the details ya. Thanks bro

  14. biskut kering CICAH milo February 16, 2021 @ 9:46 pm

    Bro nak tanya.. spare part dia susah ke senang nak cari eh?

  15. Старший брат зулфадзли February 16, 2021 @ 9:48 pm

    bos nak request cmc daytona custom build video, kalau boleh review semua cafe racer budget haha, btw nice review!!!

  16. Top speed moto ni berape bang?

  17. Baek ni bosssss

  18. Nice bro,
    Untuk ketinggian cm 170 ni sesuai ke untuk mtr cm ni..
    Cer respond ckit

  19. kalau maintain speed 90-110 dpt ke?

  20. Kelemahan motor ni apa je?? Klu nk custom kt mna yg ok?? Better beli kt cmc or kedai biasa?

  21. Bertembung dengan anak buah aku JPJ unit penguatkuasa ni, memang jadi ‘makanan’ ni.

  22. Saipulamri Amiriman February 16, 2021 @ 10:00 pm

    Banyk pblm xtahan lasak

  23. Darthyat Darthart February 16, 2021 @ 10:03 pm

    Masalahnya rim belakang tu saiz 15. Mana nk cari tayar saiz tu.. rare sangat.. tapi kalau tukar rim 17 mcm tk kene plk..

  24. Ahmad Shazwan Suhaimi February 16, 2021 @ 10:05 pm

    brapa budget utk custom gini boss

  25. Salam bang, kalau nak buat macam ni, hantar kt kerkus boleh buat ke?

  26. thinking of getting this for my daily commute to work (30km one way). Wanna ask, hows the fuel consumption? Its a bang for buck nya bike tapi my concern is dia reliable ke tak for daily commute long distance macam tuh since cmc only cover for 1 year/10k km je. Dah test ride, memang best.

  27. haritu tgk review dlm group buccaneer motor ni banyak problem. admin punya personal preference camna?

  28. Top speed dapat berape boss?

  29. Sri Azwadi Putra Sri Panji February 16, 2021 @ 10:13 pm

    rim blakang size apa yg sesuai utk moto ni kalau nak tukar bang

  30. seat custom ke beli bos?

  31. menarik la motor ni

  32. Minat cafe racer,tapi kalau 130km dpat tak

  33. lepas tngok video ni mmg terus confirm angkat. before ni masih ragu2 . thanks bro

  34. Kos custom mcm ni mahal tak?

  35. Nice sharing bro….

  36. kemah boh

  37. Bro aku tgk video review moto ko kaw2 siot views. Haha. Teruskan review

  38. Dalam dilemma nak beli daytona atau italjet ni. Boleh bg sepatah dua kata tak bang?

  39. Owner pompuan 🤔

  40. Bro, lepasni buat review brixton 150 pulak hihi

  41. Muhamad Helmi Hamzah February 16, 2021 @ 10:25 pm

    Moto ni and Daytona mane lg bagos

  42. Sempoi bro🤩

  43. ini motor shy nie… hahaha

  44. bang market price brpe

  45. Mcm xde coolant kan bro?

  46. Otai mcm aku teringat lagi 350 vtwin mcm ni dulu tahun 1973,
    Moto Morini 3 1/2.

  47. Longjia 250

  48. Tq share info bro 👍🏻👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  49. Kalvindran Balamuraly February 16, 2021 @ 10:33 pm

    Cantiknya motorcycle 😍😍😍

Leave a comment

Your email address will not be published.


*