Deze elektrische fiets bedien je met je smartphone | Cowboy e-bike review | WANT

Deze elektrische fiets bedien je met je smartphone | Cowboy e-bike review | WANT

Ben je nieuw? Abonneer dan op ons kanaal voor meer epische content!

Als je dagelijks ver naar werk moet fietsen is het natuurlijk erg fijn om dat elektrisch te doen. Niet op zo’n suffe bejaardenfiets met motortje, maar wel op een stoere fiets die stiekem ook nog een beetje ondersteunt. De elektrische fiets van Cowboy is precies dat. In deze Cowboy review vertellen we je er alles over.

Elektrische fietsen zijn hot en startups die de fiets verenigen met de nodige technische snufjes schieten als paddenstoelen uit de grond. We kennen natuurlijk het Nederlandse Vanmoof en ook de Belgen hebben sinds dit jaar hun eigen e-bike merk. Maak kennis met de Cowboy; een strakke elektrische fiets voor in de stad die heerlijk rijdt en die je kunt bedienen met je smartphone.

Een yuppenfiets klinkt misschien een beetje oneerbieding, maar het is wel een goede term om de Cowboy te omschrijven. In de positieve zin. Cowboy heeft er alles aan gedaan om zijn elektrische fiets hip en aantrekkelijk voor jonge werkenden te maken. Voor wie eigenlijk wat te ver van zijn werk woont om elke dag de gewone fiets te pakken, maar ook niet met de auto naar werk wil. Een groot deel van de WANT-lezers, dus. Reden genoeg om deze fiets eens onder de loep te nemen.

Deze elektrische fiets bedien je met je smartphone | Cowboy e-bike review | WANT

———————————————
WANT is hét Tech & Culture kanaal van de Benelux. Daarom vind je hier alles over telefoons, tech, films en series. Daarnaast vind je ook reviews, previews, lijstjes, koopwijzers en nog heel veer meer! Met onze eigen serie ‘Het AliExperiment’ zijn we ook op het gebied van AliExpress dé plek voor jou! Benieuwd wat we wekelijks allemaal te bieden hebben? Abonneer dan op het kanaal en mis helemaal niks!

Readers Comments (16)

 1. Zou leuk zijn als de i-watch werkt met de app. Weet u of dat werkt?

 2. Niks nieuws onder de zon , Kalkhoff Berleen Move bestaat al een tijdje sinds 2018 met telefoon bediening is beter uitgerust en ziet er zeker net zo goed uit. Prijs is ook stuk lager.

 3. Wat een verschrikkelijk slechte review.

 4. Marius Merchiers March 26, 2021 @ 11:02 pm

  De banden hebben geen profiel? Mag dat wel? Gaat dat niet heel hard slippen bij nat weer?

 5. Hoe kan deze fiets wel door de keuring komen? Als je smartphone leeg is, moet je gewoon met licht kunnen fietsen. Ook dat de koplamp niet goed is afgesteld zorgt voor gevaarlijke situaties.

 6. Like als je dit kanaal de playmobil bright vind.

 7. Fiets voor op een klaarlichte, zonnige dag om in, en rond de stad mee te cruisen, met je opgeladen smartphone… Eigenlijk zou je een smartphone moeten kunnen opladen aan de fietsbatterij zou er een soort mechanisch slot moeten zijn dat je met een sleutel en een app kan bedienen. Gebrek aan hands-on bediening en spatborden zijn praktisch onvergefelijk. Hopelijk komt er een Cowboy 2.0 die deze tekortkomingen oplost. Mooi design en leuke tech, maar weinig bruikbaar voor de dagelijkse fietser.

 8. De banden zijn van een zeer slechte kwaliteit. Heb ze direct laten vervangen door schwalbe marathon plus banden na eerste x lekrijden. En goede spatborden op maat laten maken. Nu nog een cowboy dealer en monteur in Nederland/Amsterdam om de service te verbeteren. Vormgeving is top!!

 9. Peter Vergauwen March 26, 2021 @ 11:29 pm

  Super bike eens je er mee heb gefietst begrijp je het pas

 10. herman stokbrood March 26, 2021 @ 11:31 pm

  Form over function. En dan halen we er gewoon alles af wat "overbodig" is en geven het het labeltje stoer. We zeggen ‘je kunt hem handig met je smartphone bedienen’ die met een paar rubbertjes vervolgens vast zit. En dan enthousiast €2000 aftikken.
  Om met een positief geluid af te sluiten: een tandriem zou wat mij betreft standaard op een fiets moeten zitten.

 11. Fijn he…..lekker klooien met je KUTPHONEFIETS,

 12. wat als je smartphone batterij plat is, en de fiets staat op slot?

 13. te weinig voor te veel geld

 14. Jossi Ossa _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ March 26, 2021 @ 11:36 pm

  Geen phone gebruiker… geen cowboy bike – of raakt je phone onderweg in de problemen dan heb je dikke pech…
  MOET ook met gewoon display kunnen werken maar ook fietsen-makers willen over ons alle controle… en alles weten wat we doen…

 15. Deen van Renesse van Duivenbode March 26, 2021 @ 11:42 pm

  First

 16. Spijtig geen fragment van het opladen zelf

Leave a comment

Your email address will not be published.


*